Отброяването е в ход“, съобщи космическата агенция в своя блог. НАСА

...
Отброяването е в ход“, съобщи космическата агенция в своя блог. НАСА
Коментари Харесай

НАСА тества най-голямата космическа ракета в историята

„ Отброяването е в ход “, заяви галактическата организация в своя блог.

 

НАСА стартира заключителен и сериозно значим двудневен тест на голямата ракета Space Launch System, която ще има за цел да транспортира хора до Луната, предава Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Тестовете са крайна " генерална подготовка " преди задачата Artemis 1 това лято. Тя е планувана като полет до Луната без екипаж. Първото кацане на хора на Луната от 1972 година насам по проект би трябвало да се реализира не по-рано от 2026 година

 

Данните от теста ще бъдат употребявани за установяване на датата на пускане на Artemis 1. Според НАСА първият комфортен прозорец за изстрелването на ракетата може да е през май.

Очаква се 98-метровата ракета да бъде най-мощната в историята. Тя беше пусната в стартовия комплекс 39B в галактическия център Кенеди във Флорида преди към две седмици.

Тестовите стадии ще бъдат оповестени в блога на НАСА.

За разлика от предходните проби обаче, в този момент НАСА няма да разреши на обществеността да слуша диалозите на чиновниците си от боязън, че може да изтече сензитивна информация, която да бъде употребена от страни, разработващи ракети с огромен обхват.

Новата ракета на НАСА е аналог на балистичните ракети, които пък са цел на отбранителните комплекси на доста страни по света. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР